Saal Digitaal

Expositie Mannen van de Knol anno 2016

Vanaf 1 december 2017 tot 28 februari 2018 hangen mijn foto;s op de eerste etage van verzorgings- en revalidatiehuis Ter Schorre in Terneuzen. De mannen van de knol was een idee van mij om een tijdsbeeld te maken van de bewoners van ons buurtschap De Knol. Gewoon puur zoals ze zijn en zo als ik ze meestal tegenkom op straat. 

Wat een verrassing toe ze ook werkelijk kwamen om te poseren , niet iedereen wilde meedoen maar zeker 70 % van de mannelijke bewoners heeft meegewerkt.

Het plan is om volgend jaar de dames voor de camera te krijgen en dan hoop ik weer te mogen exposeren maar dan met de dames van de Knol.

De gekozen foto's zijn afdrukt in samenwerking van Saal -Digitaal, super klantenservice en veel kennis van zaken . Heel blij ben ik met het eind resultaat ,de mooie matte afwerking, het stevige materiaal dat met en zonder lijst kan, ik weet zeker dat ze nog jaren aan de muur pronken bij mijn buren . Aanrader is het,  voor een expositie  hebben ze speciale voorwaarden zodat je het beste uit jezelf kunt laten zien op hun mooiste materiaal ! 


Pinscherdag

Onlangs was ik gevraagd door Ine Hartgers-Wagener of ik op de landelijk Pinscherdag foto's wilde maken .

Natuurlijk wil ik dat, het is zoals altijd op zo'n dag heel gezellig en komen er veel hondjes . Nu wist ik wat Pinschers zijn, het is zo dat mijn buurvrouw van heel vroeger ook zo een hondje had. Ook toen was ik al verzot op alles wat dier was dus ook op dat hondje. Andersom was dit niet zo want ik heb daar ook mijn eerste hondenbeet gekregen . Inmiddels ben ik een paar hapjes verder en heb het ze allemaal vergeven ,ze doen het er niet om . 

Maar wat ik niet had verwacht is dat ik ze zo leuk zou vinden . Wat een pienter ,zelfverzekerde hondjes zijn het. Daar hou ik wel van . Nieuwsgierig ook zoals je kunt zien op de foto hiernaast, recht in de lens met een blik van .....

Wie ben jij en wat wil je van me, heerlijk toch.

Ine is ook fokster van dit mooie ras en had ook een nestje met puppy's van een week of 3 ook die staan op de foto , ook later nog een keer met een week of 7 .Dan zijn ze nog leuker en is het heel gevaarlijk om niet stapelverliefd te worden, gelukkig zijn ze allemaal besproken en gaan ze binnenkort naar hun nieuwe baasjes. 

Nog meer puppy's......

Zoals beloofd nog meer puppy's , dit is het andere nest van kennel Anjo da Garuda  Op de dag dat ik er was waren ze 6 dagen oud nog helemaal blind en doof maar ozo beweeglijk. Best wel een beetje eng ,ze wurmen zichzelf zowat uit je handen. Wat is het toch bijzonder om te zien hoe snel ze veranderen, over 3 weken zijn dit ook kleine kopietjes van hun latere zelf. Zijn de eerste tekenen van het karakter ook al zichtbaar voor de kenners.

Nu zijn ze nog maar in één ding geïnteresseerd..... eten!!!

Over 3 weken ga ik weer ,ik heb er nu al zin in om ze te fotograferen .

Dan hoop ik dat ze net zo rustig zijn dan de andere 3 ,die solliciteren naar een functie als teddy beren.

 

1 Berichten

Puppy's, puppy's en nog meer puppy's

Gisteren was ik weer bij Marian , ze is fokster van een bijzonder hondenras Fila Brasileiro, ze heeft op dit moment 2 nestjes puppy's en ik mocht ze fotograferen.

Eentje van 4 weken dat zijn al echte hondjes helemaal compleet ,ook het karakter laat zich al een beetje zien .

Normaal hou ik ervan om alleen de hond op de foto te zetten zoals ik vaak doe met een zwarte achtergrond en studiolampen . Dat vindt ik zelf de allermooiste manier om een hond te fotograferen. 

Maar voor puppy's kunnen we ook eens iets anders proberen dacht ik. Onlangs heb ik een achtergrond overgenomen en die paste van kleur en sfeer wel bij de filaatjes. Om het ook nog een beetje over de top te houden had ik grote parels als halsbandje mee gebracht. Een namaak bontje , een salontafel, de daglichtlamp en de studio was klaar. Ze hadden net lekker de buikjes vol en lagen wat te soezen . Wat zijn ze heerlijk zacht die pupjes , en lekker veel vel over, zeg nou zelf hier moet je toch verliefd op worden . Ze hebben ook hele mooie namen meegekregen,

Jha'Zara , JhaLaya en Jha'Vano ,twee meisjes en een stoere jongen.Er is ook nog een nestje van 8 puppy's maar daarover in een ander Blog meer

 

0 Berichten

Witte achtergrond

Zo af en toe maak ik posters voor activiteiten van het asiel. Het vinden van een leuke foto is altijd wel een dingetje. Nu we een hondje hebben dat graag poseert maak ik daar dankbaar gebruik van.

Om makkelijk te werken heb ik een witte achtergrond gekozen , dit vraagt toch weer enig denkwerk over de belichting . Dat het anders is dan zwart mag duidelijk zijn maar ook een heel stuk uit mijn comfortzone.

Uit eindelijk ben ik best tevreden met het resultaat en wil ik het toch wat vaker gaan gebruiken.

Zo zijn we weer een stapje veder in mijn  passie voor huisdieren fotografie.

Oja , de foto is voor de sponsorwandeling mocht je denken wat doen die schoenen daar :D

0 Berichten

Niets van deze website mag zonder toestemming worden overgenomen, tenzij anders aangegeven. Het is niet toegestaan om de (ontvangen) digitale bestanden te gebruiken voor commerciële doeleinden of de bestanden zelf te bewerken of bij te snijden.


Leer meer over ons.

 

Marleen van de Velde  |   Knol 37  |  4542PV Hoek   |  Telefoon: 0115 617 452  | +31(0)637 290 674  | KvKnr. 74649396

 

email : asmisjo@gmail.com